De Juffies - werkwijze

HIERONDER EEN OVERZICHT VAN ONZE VERSCHILLENDE WERKWIJZEN

Contact met school

Aangezien wij met onze bijles graag willen aansluiten bij de werkwijze van school, is contact met de betreffende leerkracht altijd mogelijk. In een gesprek met de leerkracht bespreken wij de onderwijsbehoeften van uw kind. Dit houdt in dat we navragen wat de sterke kanten van uw kind zijn en op welke manier uw kind het beste geholpen kan worden. Hierdoor kunnen wij nog beter aansluiten bij wat uw kind nodig heeft.

Training Ik leer anders

Na de kennismaking wordt er een intake gepland om de exacte behoeften en aandachtspunten in kaart te brengen. Daarna wordt in vier sessies van 60 minuten de techniek op maat aangeleerd. Aansluitend aan de laatste sessie vindt de evaluatie met ouders plaats.

Dyslexiebehandeling

Voordat de dyslexiebehandeling van start gaat vindt er altijd een intake plaats. Wanneer er al een dyslexieonderzoek heeft plaatsgevonden willen wij deze resultaten graag inzien. Eventueel nemen wij ook een aantal testen af om zicht te krijgen op de spelling- en leesproblemen. Het aantal behandelingen is afhankelijk van de ernst van de dyslexie en varieert tussen de 40 en de 60 behandelingen. De behandeling is eenmaal per week en daarnaast moet er thuis vier keer per week worden geoefend. De kosten voor de behandelingen worden niet vergoed vanuit de zorgverzekeraars.

Training STERKerSTAAN®

Deze training is bestemd voor leerlingen van 8-14 jaar en omvat 7 bijeenkomsten voor de kinderen (één per week), 1 ouder bijeenkomst en contact met de leerkracht.

De faalangsttraining is opgebouwd uit vier onderdelen:

  1. Leren omgaan met faalangst door Rationele Emotieve Therapie (RET). Hierbij wordt de kinderen geleerd hoe ze hun gevoelens kunnen beïnvloeden door helpende gedachten.
  2. Fysieke en mentale krachtoefeningen om sterker in het leven te staan. Er wordt aandacht besteed aan de lichaamshouding. Door STERK STAAN kan pesten worden voorkomen. Een juiste lichaamshouding straalt kracht en rust uit en daardoor wordt er meer zelfvertrouwen ervaren.
  3. Ademhalingsoefeningen, ontspanningsoefeningen en yogahoudingen. We leren wat de invloed hiervan is op je gevoel.
  4. Braingym oefeningen. Braingym-oefeningen stimuleren de samenwerking tussen de hersenen en het lichaam. Hierdoor verbetert de verwerking van informatie en worden de mogelijkheden van het leerproces optimaal benut.

Klik hier voor de startdata

Amsterdam
Badhoevedorp
De Juffies - Tarieven